A legenda szerint a gránátalma az „Édenkert gyümölcse”. Bizonyított, hogy évezredeken át használták gyógyításhoz. Napjainkban már szupergyümölcsként emlegetik, mivel számos betegség esetén, hatékonyan segíti a gyógyulást.
A tudósok 2000 környékén figyeltek fel jobban a gránátalma kiemelkedő antioxdáns hatására. Michael Aviram professzor a Technion Institute of Technology-ban egy kutatócsoporttal együtt bebizonyította a gránátalma hatékonyságát az érelmeszesedés ellen. A professzor szerint a gránátalma nagyjából háromszor olyan erős antioxidáns, mint a zöld tea, a vörösbor, a narancs- vagy áfonyalé, melyeket eddig a legerősebb antioxdánsoknak hittek.
A gránátalma a természet egyik legjobb ellagsav forrása. Ez a fenolok közé tartozó vegyület antimutagén és antikarcogén hatású, képes megakadályozni a rákos sejtek osztódását, és főként prosztata-, bőr-, tüdő- és emlőrák esetén hatékony. A gránátalmában található ellagsav a glükózhoz kapcsolódik. A daganatos sejtek glükóz fogyasztása kb. 15-ször akkora, mint az egészséges sejteké, ezért több ellagsavhoz is jutnak.
A gránátalmában hormonszerű, az ösztrogénhez hasonló ösztron is megtalálható, ezért változókori panaszok ellen, csontritkulás, depresszió esetén is ajánlott. Először az amerikai Case Egyetemen végzett kísérletek során sikerült bizonyítani, hogy a gránátalma kivonat lassítja a porckárosodást.
Klinikai vizsgálatok által igazolt, hogy a gránátalma paraziták, vírusok és baktériumok ellen is hatékony. Nagy hatékonysággal vethető be a bélrendszerben a candida fertőzés ellen, mivel hatóanyagai igazoltan akadályozni tudják a gombák és a baktériumok terjedését, szaporodását is.
Segít legyőzmo a lappangó fertőzéseket, képes még idejében blokkolni a szívinfarktust, és az agyvérzést okozó gyulladásokat.
Az elmúlt évtizedben számos tanulmányt tettek közé a gránátalma széles körű hatásait vizsgálva: a szupergyümölcs antioxidáns tulajdonságaitól kezdve, az antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságokon át, a feltételezhető rákellenes hatásokig.
A gránátalma gyógyhatású összetevőiről megállapították, hogy a magokban, a gyümölcslében, a héjban, a levelekben, a virágban, de még a fa kérgében és annak gyökereiben is megtalálhatóak. A gránátalma gyümölcsleve és héja erős antioxidáns hatással bír, a gyümölcslé, a héj és az olaj gyenge ösztrogén hatású.
A gránátalma számos potenciálisan bioaktív anyagot tartalmaz. Ezek közzül az egyik kiemelkedő a punicinsav, melye egy omega-5 hosszúláncú, többszörösen telített zsírsav, amit a gránátalma magolaja tartalmaz tartalmaz nagyobb koncentrációban. Számos hosszúláncú zsírsavnak mutatták már ki a rákmegelőző hatását!
Az eredmények szerint a punicin sav mellrák ellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A gránátalma és a gránátalmalé a szív- és érrendszer számára is tartogat előnyöket. Számos tanulmány szerint a polifenolok csökkentik a szív- és érrendszeri károsodások esélyét a magas kockázatú betegeknél, elsősorban a vérlemezkékre kifejtett hatásukkal.
2010 óta tízezrek kedvence
Hagyományos módon, fenntartható gazdálkodással megtermelt gránátalmalé tisztán facsarva.
Napi javasolt: 2 alkalommal 30 ml. 1 üveg 15 napra elegendő adagot tartalmaz.
Fogyasztási mód: a gránátalma ital iható önmagában, de keverhető más gyümölcslevekkel is.
Ekkor a legjobb: reggel éhgyomorra, vagy étkezés után 20-30 perccel a leg ideálisabb.
Tárolás: felbontás után hűtőben tárolandó és célszerű 15 napon belül elfogyasztani.
1 db = 3.971 ft • 5+1 ajándék = 19.871 ft (-20%)
Copyright © Biofitness.hu, 2010 - 2024 • Mannavita: Az egészség legyen veled