A gránátalmalé egy olyan különleges ital, mely egyszerre van tele polifenol antioxidánsokkal, vitaminokkal, rengeteg ásványi anyaggal, ugyanakkor finom is az íze, így gyermekek és szépkorúak is szívesen isszák napi rendszerességgel.
A gránátalma gyümölcsöt dokumentáltan az ember már több mint 8000 éve alkalmazza táplálkozási és gyógyászati célokra is. Jelen van a legtöbb szent könyvben, például a Bibliában és a Védákban is szerepel.
A gránátalmalé egy kiváló ital azoknak, akik szeretnék csökkenteni a betegségek kialakulásának esélyeit, főként a gyulladásokat, melyek a legtöbb egészségügyi probléma hátterében állnak. A gránátalma egy kiváló gyulladáscsökkentő.
A gránátalma piros színe jól utal arra, hogy a gyümölcs nagyon jó hatással van a szív- és érrendszerünkre, de rengeteg rákbetegséggel kapcsolatos kutatásnak is “főszereplője”. Legfőbb hatóanyagai a punicalagin, a ferulsav, az ellagsav, az antocianinok és a kumársav. A részletesebb polifenol összetételéről angol nyelven itt olvashat.
A gránátalmát elsősorban prosztatarák, mellrák, tüdőrák, vastagbélrák és melanoma esetén érdemes a terápia részévé tenni. (01.), (02.)
Sajnos nagyon sokféle “gránátalmának” nevezett ital található meg az üzletek polcain. Ezek között az olcsóbbak soha nem láttak még gránátalmát, mert például vörösszőlő és más anyagok összekeverésével készítik.
Más részük permetszerekkel működtetett tömeg gazdálkodásból származik, így ezek a vegyi anyagok bekerülnek abba az italba, amit Ön elfogyaszt.
Sok olyan gránátalma névvel ellátott ital is kapható a boltokban, amelyekhez egyéb más olcsóbb gyümölcsleveket kevernek hozzá. Ha csak 51%-os a gránátalma tartalma, akkor sajnos már ráírhatják, hogy gránátalmalé.
És van olyan gránátalmalé is, amihez cukrot vagy más szervezetre káros mesterséges édesítőszert adnak hozzá, hogy a fogyasztó “jobban kedvelje”. Csakhogy pont a cukor hatására veszíti el a gyümölcs kivételes jótékony hatásait. (03.)
A gránátalma a legjobb ellagsav forrás a természetben. Ez a fenolok közé tartozó vegyület antimutagén és antikarcogén hatású, képes megakadályozni a rákos sejtek osztódását, és főként prosztata-, bőr-, tüdő- és emlőrák esetén hatékony. A gránátalmában található ellagsav a glükózhoz kapcsolódik. A daganatos sejtek glükóz fogyasztása kb. 15-ször akkora, mint az egészséges sejtekké, ezért több ellagsavhoz is jutnak.
A gránátalmában hormonszerű, az ösztrogénhez hasonló ösztron is megtalálható, ezért változókori panaszok ellen, csontritkulás, depresszió esetén is ajánlott. Először az amerikai Case Egyetemen végzett kísérletek során sikerült bizonyítani, hogy a gránátalma kivonat lassítja a porckárosodást.
A 2000-es évek környékén Michael Aviram professzor a Technion Institute of Technology-ban egy kutatócsoporttal együtt bebizonyította a gránátalma hatékonyságát az érelmeszesedés ellen. A professzor szerint a gránátalma nagyjából 3-szor olyan erős antioxidáns, mint a zöld tea, a vörösbor, a narancs- vagy áfonyalé, melyeket eddig a legerősebb antioxdánsoknak hittek.
Klinikai vizsgálatok által igazolt, hogy a gránátalma paraziták, vírusok és baktériumok ellen is hatékony. Ez az egyetlen gyümölcs, mely képes akár saját maga egyedül megszüntetni a bélrendszerben a candida fertőzést, mivel a benne lévő polifenolok akadályozzák a gombák és a baktériumok terjedését, szaporodását.
A gránátalma erős gyulladáscsökkentő hatású, ezért a megelőzésben és a kezelésben is kitűnően használható.
A gránátalmalé a legújabb vizsgálatok szerint a vesebetegség esetén dialízis kezelésben részesülőknek is nagy segítséget nyújt a fertőzések és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. (04.), (05.)
A gránátalmalében lévő ellagitanninok és az ellagsav egyértelműen csökkenteni tudják az olyan súlyos, rengeteg gyulladással járó betegség kockázatát, mint a magas vérnyomás, a daganatos betegségek, a neurodegeneratív problémák és a cukorbetegség.
A gránátalmát termő vidékeken nagyon sokan isszák a gránátalmalevet napi rendszerességgel. Ez meg is látszik az ott élő emberek egészségén. A gránátalmalé elsősorban azért tud segíteni sokféle betegségnél, mert több mint 100 féle polifenol vegyületet tartalmaz, melyek csökkenteni tudják a gyulladásokat okozó szabadgyökök számát. Mivel sokféle károsító szabadgyök tevékenykedik a testünkben, ezért minél több féle antioxidáns vegyületet viszünk be, annál hatékonyabb lesz a vegyületek összesített gyulladáscsökkentő hatása. Ezt nevezzük szingergikus hatásnak, azaz a polifenolok felerősítik egymás hatásait. (06.)
1 db = 3.971 ft • 5+1 ajándék = 19.871 ft (-20%)
Rengeteg gyulladás jelentkezik az idők során az erekben a rossz táplálkozás, az állandóan magas inzulinszint és káros életmódbeli szokások miatt. A gyulladások, a szabadgyökök megtámadják az érfalakat, ahol gondokat okoznak, például lyukat az erekben, ami katasztrófális lenne a testünk számára.
A szív- és érrendszerünk számára alapvetően az oxidált LDL-koleszterin jelenti a gondot. A gránátalmalében lévő polifenolok jelentősen tudják csökkenteni az LDL-koleszterin oxidációját, tehát úgy is mondhatjuk, hogy akkor is pozitív hatást tudunk vele elérni, ha közben a táplálkozásunkat “nem raktuk még rendbe”.
Ezen kívül a gránátalmalé az erek rugalmasságát is fokozza, ami magas vérnyomás esetén kulcsfontosságú. A legtöbb Mannavita 100%-os Gránátalmalé fogyasztó, akinek magas vérnyomása van, 2-3 héten belül mérhető pozitív változást tapasztal a vérnyomásában. (07.)
A gránátalmában találhatók olyan vegyületek, melyek blokkolják azokat az enzimeket, amelyek az ízületeket és a porcokat rombolják, tehát amelyek az osteoarthritis hátterében állnak. Arthritis esetén érdemes rendszeresen inni a gránátalma levet, a kezdeti pár hétben emelt dózisban. Ízületi gyulladás és porckopás esetén nagyon jó még a zöldkagyló kivonata, melyről itt olvashat többet.
A bélbetegségek közül szinte mindegyik valamilyen gyulladással jár. A kutatók úgy vélik, hogy a gránátalma gyulladáscsökkentő képessége nem kizárólag a benne lévő polifenolok antioxidáns hatásával magyarázható, hanem azzal is, hogy a gránátalma fogyasztásának hatására felszaporodik a sejteken belül a glutathion nevű vegyület, ami a legerősebb testünk által termelt antioxidáns anyag.
A gránátalma lé csökkenti a gyulladást a belekben, és javítja az emésztést is. A gránátalma leve kedvező hatású lehet például fekélyes vastagbélgyulladás, Crohn-betegség, irritábilis bél szindróma (IBS) vagy colitis esetén is.
Bizonyos tudományos vizsgálatok szerint pedig a gránátalmalé segíteni tud hasmenés fennállásakor is.
A legtöbb cukorbetegnél pozitív hatást fejt ki a gránátalmalé. A gránátalma jelentősen csökkenteni tudja a gyulladásokat okozó C-reaktív protein (CRP) és az interleukin-6 markereket. A magas CRP és interleukin-6 szint kimutatható cukorbetegeknél és
A gránátalmalé a gyermekek kedvence is, mivel szívesen, élvezettel fogyasztják nap mint nap. Ez hatalmas előnye, hiszen ha van gyermeke, akkor jól tudja, hogy finoman szólva sincsenek oda a keserű, rossz ízű, fura szagú táplálékokért, mégha órákig magyarázzuk is nekik, hogy nagyon egészséges étkek…Lehetetlen beléjük tukmálni őket...
A gránátalmalé valóban egészséges és finom, feltölti a legkisebbek szervezetét is számtalan fontos vitaminnal, ásványi anyaggal, antioxidánssal, melyek támogatják a gyerekek egészséges fejlődését,immunitásuk nagymértékű megerősödését.
Ha valamilyen oknál fogva mégsem ízlene csemetéjének a gránátalma leve, akkor bátran keverje hozzá gyermeke kedvenc gyümölcslevét vagy esetleg nyers mézet.
A gránátalmalé nem gyógyszer, így a napi javasolt beviteli mennyisége nem kötött, nem fix, tehát igazíthatja életmódjához és betegségeihez.
Alap adagolása 90 kg alatti felnőtteknek: 2 x 30 ml önmagában vagy más gyümölcslevekkel elkeverve, étkezés után.
Adagolása 90 kg feletti felnőtteknek: naponta 2 x 40 ml önmagában vagy más gyümölcslevekkel elkeverve, étkezés után.
Keverhető más gyümölcslevekkel: ha nem ízlik az íze, nyugodtan keverje más gyümölcslevekkel, vagy adja hozzá gyümölcs éa zöldség turmixokhoz.
Jól passzol ezekhez a gyümölcslevekhez: tőzegáfonya, homoktövis, fekete áfonya, noni juice.
Mézzel, vízzel hígítva: amennyiben nem érzi elég édesnek, vagy túlzottan intenzívnek érzi az ízét, tegyen bele egy kis nyers mézet, vagy öntse fel egy kevés tiszta vízzel. A legjobb hidegen fogyasztani.
Felbontás után: felbontás után tárolja hűtőben, és igya meg 15 napon belül, mert nem tartalmaz semmiféle tartósítószert.
Ha még nem biztos abban hogy a Gránátalma lé valóban segíthet-e az Ön problémáján, keresse telefonon szakértő kollégáinkat. Mindenben segíteni fognak, és akár azonnal tud náluk rendelni is. Ezen a számon éri el őket:+36 1 4433 860.
2010 óta tízezrek kedvence
Hagyományos módon, fenntartható gazdálkodással megtermelt gránátalmalé tisztán facsarva.
Mérsékli a mellkasi fájdalmat, csökkenti az artériákban a gyulladást, így csökken a vérnyomás és segít a meszesedés visszafordításában is. A legtöbb szív és érrendszeri betegségnél, ajánlott a terápia részévé tenni. [01.]
A gránátalmalé segíthet megelőzni a krónikus gyulladásokat, amelyek olyan krónikus betegségekhez vezetnek mint a cukorbetegség, a reuma vagy az Alzheimer. [02.]
Csökkenti a gyulladást az agysejtekben, ezzel lassítva az agysejt pusztulást, ami hosszútávon jobb memóriát és a demencia kockázatainak csökkenését jelenti. [03.]
A gránátalma gazdag flavonoid vegyületekben, amelyek jelentős mértékben mérséklik a szabadgyökök károsító hatásait, ezzel pedig nagy mértékben hozzájárulva a betegségek megelőzéséhez. [04.]
A gránátalmalé flavonjai gátolják az ízületeknél és a porcoknál a gyulladásokat és a kopást okozó vegyületeket. Porckopásra, reumára, izületi gyulladásra is kiváló. [05.]
Csökkenteni tudja a gyulladásokat a gyomorban, miközben elősegíti a jobb emésztést. Segíti a gyógyulást Crohn, Colitis és más gyulladásos bélbetegségek esetén. [06.]
Copyright © Biofitness.hu, 2010 - 2024 • Mannavita: Az egészség legyen veled