100%-os Bio gyümölcslevek
Ingyenes kiszállítás
15 ezer forint felett
Bio gyümölcslé tanusítványok

A világ legősibb élelmiszere

A gránátalmát az egyik legősibb élelmiszereként tartják számon. A világvallások nagykönyvei közül szinte mindenegyik megemlíti mint egy „csodás, isteni eredetű” gyümölcsöt. A kerszténység Bilbliájában és az iszlám szent könyvében, a Koránban gyakran írnak a gránátalmáról, amelyről még Homérosz is említést tesz az eposzaiban, csak úgy mint a mezopotámiaiak a saját történeteikben. GránátalmaléA zsidó vallásban rengeteg gránátalmára utaló feljegyzést találni: leggyakrabban a szépség, termékenység és bőség jelképeként említik.

A gránátalma közkedvelt gyümölcs a világon, a gyümölcsöt évszázadok, sőt évezredek óta ismeri az emberiség:

  • Az emeriség történelmét lényegében végígkíséri a gránátalma, amelynek pontos származási helyét még ma sem sikerült egységesen meghatározni.  A legtöbben úgy vélik, hogy a mai Közel-Kelet térségéből, az ókori Perzsia területeiről származhat.

  • A gránátalma latin megnevezése, a ’Punicum granatum’ az ókori rómaiaktól ered. A rómaiak a szomszédos és nagy rivális punokon keresztől ismerték meg a gránátalmát, és el is nevezték a ’Punok almájának’. A Birodalomban leginkább szépségápolásra használták az alma nedvét.
  • A mai gránátalma kifejezést, angolul ’pomegranate’, a középkorban használták először: ’magos almát’ jelentett.
  • A gránátalma az „Új Világban”  a spanyol konkvisztádoroknak köszönhetően honosodott meg, Észak-amerikába pedig a telepesek „vitték be”.
  • Az 1832-ben alapított ’British Medical Association’ már a XIX. században felvette a gyógyhatású szerek listájára a gránátalmát.

A gránátalma gyúgyhatású táplálék, szimbolikus jelentőséggel.
Az irodalomban, a művészetekben és az orvoslásban időről időre rendre feltűnik a gránátalma megnevezés vagy ábrázolás.
Ennek ellenére talán kevesen gondolnánk, hogy még a „hatalmas” Napóleont is megihlette a gránátalma kifejezés!
Bonaparte Napóleon Francaország újjászervezése közepette megreformálta a francia hadsereget is. A modernizált, újra felállított francia haderő legújabb alakulatát gránátosoknak nevezte el. Napóleont állítólag a külsőleg kemény, belsőleg pedig sok kicsike, beágyazott magot tartalmazó gránátalma ihlette – A korabeli gránátok felépítése hasonló volt: a gránátalma méretű vasgolyóba, töltötték a robbanóanyagot...

Ide érdemes továbblépni az oldalon:

Gránátalmalé

GRÁNÁTALMA árak:
Gránátalma
Bio 100%-os » 1000ml
= 3 571 ft / üveg
Termék RENDELÉS Megnézem a többi termék árát »
Gyümölcslevek házhozszállítása
Rendeljen ahogy könnyebb
RENDELÉS oldal » 70 / 7733 059 vasarlas@biofitness.hu