100%-os Bio gyümölcslevek
Ingyenes kiszállítás
15 ezer forint felett
Bio gyümölcslé tanusítványok

A jövő az ellagsavval kezdődik?

A gránátalma gazdag forrása az ellagsavnak és az ellagsav prekurzorainak, az ellagitanninoknak.

Az ellagsav egy kis fitokémiai összetevő, ami jelen van számos élelmiszerben, például az eperben, a szederben, a málnában, az áfonyában, a dióban vagy éppen a pekándióban, legnagyobb mértékű, természetes forrása a gránátalma. A táplálékból az ellagsav elég gyorsan felszívódik, a vérben a maximális szintjét fogyasztás után nagyjából 1 órával éri el, ezután a szintje csökken, mivel az ellagsav más összetevőkre bomlik le. Gránátalmalé

Az ellagsav egy fenol típusú komponens, antikarcinogén anyagnak tekinthető. Az antikarcinogén megnevezést minden olyan anyag esetében használják, amely csökkentheti a rák súlyosságát és előfordulását.

Az ellagssav antimutagén sajátossággal rendelkezik, amely annyit tesz, hogy képes  csökkenteni a kóros sejtmutációk létrejöttét rák esetén. A rákos sejtekről tudni kell, hogy az egészséges sejtekkel (amelyek életciklusuk kb. 120 nap) szemben nem halnak el, hanem tovább osztódnak és szaporodnak, röviden mindvégig jelen maradnak a szervezetben.

Kutatások szerint az ellagsav gátolhatja a rákos sejtek kialakulását, vagy hogyha a halálos kór már esetleg kialakult volna, akkor megakadályozhatja a további kóros sejtmutációt.

A gránátalma ellagsavja a gyümölcs fruktóztartalmához kötődik, és mivel a szervezetben lévő rákos sejteknek cukor felvételére van szükségük, így az ellagsav bejut a mutálódott sejtekbe. Mivel egy rákos sejtnek 15-ször a nagyobb cukorigénye a normál sejteknél, így a gránátalma fogyasztásával  a cukor mellett 15-ször több ellagsav kerül a rákos sejtbe!

Az ellagsav  mérföldkő lehet a rákkutatás terén, hiszen állatkísérletek már kimutatták azt is, hogy az ellagsav természetességének hála, a kemoterápiával ellentétben nem okoz káros mellékhatásokat a szervezetben.

A táplálkozás-tudomány elismert szakértője, Donald Yance ’Gyógyulás és Rák” c. könyvében ellagsavat úgy írta le, mint egy olyan anyagot amely képes lehet meggátolni a rákos fertőzés kialakulását. Yance szerint az ellagsavnak köszönhetően a jövőben akár visszafordíthatóvá, kezelhetővé válhat majd a rákos megbetegedés.

Európai orvosi tanulmányok szerint az ellagsav csökkenthetii a születési rendellenességek előfordulását is., A vizsgálatok során úgy találták, hogy elősegítheti a sérülések gyógyulását, csökkentheti a szívbetegségek esélyét és feltehetően csökkentheti vagy visszafordíthatja a kémiai
Ide érdemes továbblépni az oldalon:

Gránátalmalé

GRÁNÁTALMA árak:
Gránátalma
Bio 100%-os » 1000ml
= 3 571 ft / üveg
Termék RENDELÉS Megnézem a többi termék árát »
Gyümölcslevek házhozszállítása
Rendeljen ahogy könnyebb
RENDELÉS oldal » 70 / 7733 059 vasarlas@biofitness.hu