100%-os gyümölcslevek
Ingyenes kiszállítás
15 ezer forint felett
Mannavita Gránátalma rendelés

A jövő az ellagsavval kezdődik?

A gránátalma gazdag forrása az ellagsavnak és az ellagsav prekurzorainak, az ellagitanninoknak.

Az ellagsav egy kis fitokémiai összetevő, ami jelen van számos élelmiszerben, például az eperben, a szederben, a málnában, az áfonyában, a dióban vagy éppen a pekándióban, legnagyobb mértékű, természetes forrása a gránátalma. A táplálékból az ellagsav elég gyorsan felszívódik, a vérben a maximális szintjét fogyasztás után nagyjából 1 órával éri el, ezután a szintje csökken, mivel az ellagsav más összetevőkre bomlik le. Gránátalmalé

Az ellagsav egy fenol típusú komponens, antikarcinogén anyagnak tekinthető. Az antikarcinogén megnevezést minden olyan anyag esetében használják, amely csökkentheti a rák súlyosságát és előfordulását.

Az ellagssav antimutagén sajátossággal rendelkezik, amely annyit tesz, hogy képes  csökkenteni a kóros sejtmutációk létrejöttét rák esetén. A rákos sejtekről tudni kell, hogy az egészséges sejtekkel (amelyek életciklusuk kb. 120 nap) szemben nem halnak el, hanem tovább osztódnak és szaporodnak, röviden mindvégig jelen maradnak a szervezetben.

Kutatások szerint az ellagsav gátolhatja a rákos sejtek kialakulását, vagy hogyha a halálos kór már esetleg kialakult volna, akkor megakadályozhatja a további kóros sejtmutációt.

A gránátalma ellagsavja a gyümölcs fruktóztartalmához kötődik, és mivel a szervezetben lévő rákos sejteknek cukor felvételére van szükségük, így az ellagsav bejut a mutálódott sejtekbe. Mivel egy rákos sejtnek 15-ször a nagyobb cukorigénye a normál sejteknél, így a gránátalma fogyasztásával  a cukor mellett 15-ször több ellagsav kerül a rákos sejtbe!

Az ellagsav  mérföldkő lehet a rákkutatás terén, hiszen állatkísérletek már kimutatták azt is, hogy az ellagsav természetességének hála, a kemoterápiával ellentétben nem okoz káros mellékhatásokat a szervezetben.

A táplálkozás-tudomány elismert szakértője, Donald Yance ’Gyógyulás és Rák” c. könyvében ellagsavat úgy írta le, mint egy olyan anyagot amely képes lehet meggátolni a rákos fertőzés kialakulását. Yance szerint az ellagsavnak köszönhetően a jövőben akár visszafordíthatóvá, kezelhetővé válhat majd a rákos megbetegedés.

Európai orvosi tanulmányok szerint az ellagsav csökkenthetii a születési rendellenességek előfordulását is., A vizsgálatok során úgy találták, hogy elősegítheti a sérülések gyógyulását, csökkentheti a szívbetegségek esélyét és feltehetően csökkentheti vagy visszafordíthatja a kémiai
Ide érdemes továbblépni az oldalon:

Gránátalmalé

GRÁNÁTALMA árak:
Gránátalma
100%-os » 1000ml
= 3 571 ft / üveg
Termék RENDELÉS Megnézem a többi termék árát »
Gyümölcslevek házhozszállítása
Rendeljen ahogy könnyebb
RENDELÉS oldal » 70 / 7733 059 vasarlas@biofitness.hu

Jogi nyilatkozat (Prominent Disclaimer): Az oldalon megtalálható információk, oktatási célt szolgálnak. Kérjük ne kizárólag ezen az oldalon feltüntetett információkra támaszkodjon és a termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérem vegye figyelembe, hogy az oldalon taglalt termékek, nem helyettesitík a vegyes étrendet és a változatos életmódot. Bármely készítményre való allergia esetén, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Nyilatkozunk arról, hogy a termékeken feltüntetett alkalmazásra és fogyasztásra vonatkozó információk, megegyeznek az ezen a weboldalon feltüntetett információkkal. Kérjük vegye figyelembe, hogy az oldalon megtalálható információk, az egészségügyi hatóságok által nem ellenőrzöttek. Kérjük vegye figyelembe, hogy az aktuális hatályban lévő magyarországi és közösségi törvények alapján, az étrend-kiegészítők és élelmiszerek nem rendelkeznek semmilyen gyógyhatással, így nem alkalmasak betegségek kezelésére, vagy megelőzésére. A weboldaon feltüntetett információk, reklám és hivatkozási céllal kerültek feltüntetésre és nem helyettesítik egy orvos, egy gyógyszerész vagy egy engedéllyel rendelkező természetgyógyász tanácsát. Ne használja az oldalon lévő információkat öndiagnózisra.

BioFitness.hu © Minden jog fenntartva